Followers

Saturday, March 21, 2009

my holiday./.......

salam...
dear izreen...
    
      oit...sedey seyh..nk tnggalkan ko...ha3...tapi x per..stalah smnggu aku  aku cuti ni ,...puas aku tman ko kan.hahahhahaha..wei dgr la nie..esk aku balik hostel awk kowt la...coz kak nazila ngan n my beloved sis nk blnja aku..wah snng aty aku...he3....msti aku wndu gler kat ko kan...hurmm ko tau cuti ni banyk mngajar aku banyak perkara....banyk perkar yg au dapat la...walaupun smnggu cuti ni aku x kuar umah lngsung..sehari jer aku kuar ..2 pn ary khamis g skool n g umah my sis...tapi byk la yg aku dpt......

     pertama aku dpt byk advice n pngalaman dari kak nazila..dier byk sgt nasihat aku....dier ngan akk aku yg banyak kasi sokongan kat aku selain family aku...kiranya aku ni beruntung sgt dpt knal ngan diorg....terlalu banyak...diorg kasi buku latihan,note pnting,exam paper,mcm mcm agy la...aku bersyukur sesangat-sangat adew diorg..cuti ni aku byk msj ngan kaky yana n kak nazila..setiap kali msj msti adew kat2 semangat diorg bagi..aku gler2 terharu ngan diorg...kak nazila kater utk permulaan nie dier d target kan aku 9A ,mula2 aku tergelak gler2...ye ar bkn sng nak dpt kan..tapi kk nazila kater dier yakin ngn aku..so aku fikir aku mmg bole...yg pnting jgn pikir bnda yg remeh temeh....aku arap aku dpt ikowt aper yg sumer nasihat kat aku..insyaallah amin...:)

    kedua aku dapt paham secara dalam per makn kasih syg yg sebenr,...hahaha..mmg jiwang kan dgr..he3..aku mls nk cakp psl nie sbnarnya..tapi ini lah aper aku blajar.. cuti ni aku dpt tau saper yg btol2 syg aku..saper yg hanya kater2....mmg sng kiter nk menilai seseorg tu...cumer aku ni terlalu ikowt kater aty...n aku mnyesal coz terlalu mudh syg kat org...tapi aku raser aku bole lupe sumer tu..aku mmg berharap dpt luper 100 peratus....now i just wanna concentrate withmy study.......aku x nk lah fikir bnda remeh temeh yg memeningkan kpala.....aku ske syg sumer org n tunjukkan aku syg seseorg..tapi biler seseorg tu aku raser x kan paham n x pnah cber tuk memahami x dew guner aku kasi kat dier...buang maser....hhaahahha.....

     ketiga aku dpt blajar tuk berdikari n sntiasa berusaha.....bagi aku sbgai kp asrama n skool mngjar aku tuk lebih berdikari n berusaha gigih..aku patutnya bersyukur coz ALLAH tlah mmberikan aku rezeki...n peluang..yg bkn semua org dapat...bagi aku kan jadi ketua ni besar cabarannya...mmg ssh tapi dari tulah aku dapat blajar utk berdikari pada masa mndatang....lagipn aku mmg kena berubah la izreen..skrg da buln 3......aku da xdew maser tuk layan bnda remeh nie...x pnting..wat aty sakit,kusut sedeh n mcm2 la....aku nk focus 1 jer..aku nk success...dapat 11A1 DALAM SPM....insyaallah ...aku nk bagi my parents bangga ngan aku..n aku arap aku bole.....he3....

   he3...k la...kalo aku cter kat cni smpai esk pn x habos.jap2..tadi borhn baru pas kol aku...wah aty aku makin snng..makin gembira.....hope lps spm kita dpt jmper agy;).....he3......k la..last skali aku nk mntak maf kat sume yg knal aku....kadang 2 kiter wat salh dlm keadaan x sedar n sedar tapi x pnah disengajakan...so aku mntak maaf kat sumer ..dari ujung rambut hngga ujung kaki..he3.....hope persahabatan yg diikat ni akn kekal...sumer persahabatan bermula di suatu tmpat yg aku terllu syg sgt2..n ssh nak tnggalkan...iaitu..SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PUTERI WILAYAH.....WAH..SEDEHNYA...au bnar2 syg skool itu terutama asramanya...he3.....

     so aku x saba nk balik asrama esk....he3...k daaaaa.....assalamualaikum.....

lalalalalalal....

Deras hatiku berdetar
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam,teman kita
Dengan angin meniup sayu

Ku petik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus,
Menyanyi lagu ini untukmu,
Walau berjuta mendengar,
Lagu ini hanya untukmu,
Arah hidup kita,
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita

hurmmmmmm,,,,,bosan

Verse 1
Benarkah salahku, lepaskan kamu
Kau duga egoku, fahami diriku begini
Tiada yang sama
Yang pasti kita semua bebeza
Kau fikirlah


Chorus
Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat aku keliru

Tiada guna kita menderita
Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu


Verse 2
Kita pernah satu, aku dan kamu
Dulu itu dulu, masih di dalam ingatanku
Kini berbeza
Namun masih ku harap kau bersedia
Oo mungkinkah, kau temu bahagia

Chorus

Bridge
Lepaskan semua mimpimu
Tangis dan juga sayumu
Kau fikirlah

Chorus
Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat ku keliru


Tiada guna kita menderita,
Sungguh semua tidur pun tak lena,
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Aku keliru
Aku keliruuuu....

Friday, March 20, 2009

epy la plak...hahahahahah

salam.....
dear izreen....

     sowi lmbat ziarah ko izreen...he3...dgrla nie...ary nie aku raser epy bangat lorh....hahahahahahaha.....tau x tad my akk dtg la....epy gler2......dpt luangkan maser ngan dier...baik btol la.....hahhahahahahahahaha...snng nyer aty aku...lagi satu ko nk tau...ak pn x tau naper...aty aku ary nie tenang gler...raser epy mybe...first akk syg aku dtg...second someone yg aku syg sgt  miss kol aku la...he3.....wah...bahgia sgt2 la.....tuk ary nie...aku epy sgt2...he2..
 alhamdulillah......

     wah ary nie...borhan kol aku...terkejut gler.......cam x caya la...he3....lpas gak wndu aku kat dier....seronoknya:):)...he3

Thursday, March 19, 2009

aty...........

salam...
dear izreen....

      hyep dgr la nie aku nk citerkan ckit kat ko psl aku tuk ary nie...aku pnat sesangat2 ...pag tadi kuar awl 7 10 aku da kuar...g skool n g umah my akk study akuan....hurmmm smbil study tu kitaorg adew ar story mory ckit..aku cter la psl aku n exam...n dpt la canderahati nasihat daripada kak nazila...wak2 nk balik 2 aku fikir balik aper yg kak nazila bgtau aku smpai kpala aku jadi pnning sgt n bolelah gak kalo pngsan ..hanya ALLAH yg tau....but aku ni pndai berlakon kan..so aku tahan gak n berlagak cool..pdhal kpala mmg teramat sakit..tapi btol kater kak nazila 2...mmg tah la kanper aku x dgr dari dulu......knaper?jap sblum 2 ko tau ary nie aktiviti aku byk sgt2 berjalan mmg turun 10 kg la aku..ha2..maner x nyer dari umah ke lart jalan kaki..dari lrt ke skool jln kaki..dari skool kew kat umah my akk jln kaki,pas2 dari umah my akk ke lrt jlan kaki...dri ___jalan kaki,darilrt ke umah aku pn jln kaki agy...maner x pnat gler....da ar ary nie aku x mkn ..mmg gler la..mkn ckit jer..itu pn kak nazila blanja...tah la...kadang 2 bnda2 ni wat aku terfikir...............................

          aku raser aku mmg da berubah,bkn amiera yg aku knal,...aku da mcm x knal diri aku da...serious.... aku x  slhkan sesaper coz perubahan aku ni psl aku sndiri ,terlampau ikut kata aty..aty mmg ssh nk dikawal...tah la..serius aku sdeh sgt bila pndang diri aku kat cermin..mmg aku tgk x dew seri kat muker aku,....adew sorg kawan aku tegur aku ary 2...dier cakap muker aku mcm adew seribu satu masalah n cam adew something yg aku pndam..aku mnaer lah nak ngaku aku pn kata x la,..tapi kwn aku nie bole bacer diri aku...tah la aku takowt org nmpak aku bermasalah..sedaya upaya aku nyorok kan masalah aku..tapi mkn lamer aty makin sakit..fikiran makin beban..da ar thn nie aku nk exam bsr..mmg ujian..

         arggghhh..ko tau x aku wndu sgt kat amiera dulu...aku nk sgt jmper diri aku dulu..manisnya diri aku time 2...n sekarang nie aku cpat sedeh n lagi aku sdeh org yg aku syg wat aku sdeh..kadang2 aku tanya diriaku...diorg ni naper x paham aku,,,,,???puas aku berkorban tuk dorg.....tapi naper diorg wat aku cam ni ek.....aku bkn nak mntak balasan ats aper yg aku wat..tapi aku just nk org syg aku..ssh kew ..???ko tau aku mmg ramai kater syg aku la ape la..tapi dlm maser yg samer naper diorg sakitkan aty aku,dpn aku,aty aku ni mcm kna robek2.....adew diorg paham??mcm kat hiostel aku sunyi ddk hostel...truly aku cakap aku x dew lngsung sahabat baik n x pnah knal aper tu sahabat baikk.....aku sedeh bila aku tgk org lain adew kwn baik...adew tman yg bersama,,...ko tau x izreen biler aku sedeh bila aku kecewa bila aku epy ,aku x dew sesaper yg smbut aku.aku sorg2...kwn gembira mmg ramai tapi kwn yg sntiasa mnyokong aku ,x dew,aku sedeh,...

        kotau x aku kan pgang 2 jawatan bsr kp asrama n skoolah,ko tau aku epy coz cikgu kasi kepercayaan kat aku,n aku pnya smnagt nk jalankan tugas,tapi x  dew sorg pn kwn aku yg mnyokong,sumer nya yg keluar kata 2 prli nkata2 yg wat aty aku hancur...ko boleh bayangkan x izreen mcm maner rasernya aty nie...nk berkonfgsi cter ngan my parents,x nak la coz ayah n ibu aku da terlampau banyak berkorban n banyak bnda yg lbih pnting dari ibu n ayah ku tau maslah aku..kalo ibu ngan ayh tau msti ibu ngan ayh aku sedeh....n aku x nk ibu ngan ayh sedeh coz aku..yg aku tau aku nk hadiahkan kejayaan tuk keduanya...sgala masalah aku nk cber selesaikan sndiri,aku just perlu sokongan kwn2 tuk support aku tapi...................

        tah la...cam ner aku nk berjaya..kalo aku x berubah kan..aku arp aku bole berubah....ko tau tadi wak2 dlm perjalanan kat umah,otak aku asyik fikir jer aper yg kak nazila kater.,smpai adew keta nk langgar aku..mmg aku kna hon la tadi..tah la..kalo aku x balance diri aku mmg x tau la aku adew kat umah kew x...tapi time 2 aku mmg x nampak keta kew aper..aku jalan...pning rumit....nasib baik ALLAH masih syg kan aku....amin..tah la .......amiera amiera............aku prlukan maser tuk sendirian...tuk fikir sumer nie....aku arp ALLAH makbulkan segala doa aku..amin...

        k la..aku pnat sgt.. aku nk berehat,aku tulis ni coz aku bosan.jer......x dew kna mngena antara idup da mati...he3...thankz dgr isi aty aku....................................................................sbnarnya aku ni bercita2 nk tulis novel..tapi x layaki...hwahwahwahwa...bosan gler..............................:):):)

Wednesday, March 18, 2009

hati ku

arggggggggggggggggggghhhhhh
naper aty aku ni sakit...naper????aper lagi ujian aku nie......naper...aty aku...saper yg bole paham aku..saper???please...plese i need somebody 2 hear me....please....hurmmmmmmmmmmm.....
dear izreen(^_^)...
aku miss ngan seseorg nie.....miss sgt2......arap dier sntiasa ingat aku...:)...dier penat ary nie...x pe ar aku arap dier ok................k la...aku nk smbung study balik..salam..

mataku,...

salam
dear izreen....

     izreen aku nk ngadu kat o nie..ko tau x pagi tadi wak2 aku nk bgn solat ko tau aku terkejut mata aku merah.aku ingat merah2 biaser..ruper2nya berdarah..terkrjut aku.da ar aku x mmg x pnah alami..sedeh2 ...da ar tyme cuti skoolah..aku mmg  teringin nak kuar..tapi x pe ar mybe x dew rezeki aku....aku redha jer....:);):)..mesti adew hikamh kan disebalik sumer nie:);)...

       hah lagi satu izreen ko nak taux tadi aku tido aku mimpi lawak gler..mmg aku nie kuat imaginasi lah...aku x nk ar cakap aku minmpi aper ...buat segan aku jer...tapi btol aku nk tau knaper stiap kali aku tido msti aku mimpi..naper ek?? nak kater x basuh kaki..basuh tah la aku pn x paham...hurmmm ptg nie mybe aku g klinik kot..izreen ko doakan aku tau..x mati kebosanan kat klinik 2.....hahaahhahaha..
        
       hurmm ary nie agak bosan la..ye ar aku ddk kat umah jer x kuar..ko bayangkan cuti dari ary sabtu ary2 aku just ddk umah x kluar umah kangsung.cam x cayakan...hari nie,,dari pagi aku ddk slm bilik ,pas solat msk bilik pas mkn msk bilik buku jer jadi pnaman aku..mmg sedeh sgt la..x tau nk g aner ,,nk tgk tv x dew mood...ye ar mata mkin terok..nk kuar cam ner...hurmm..nasib baik adew yg sudi borak ngn aku..terima kaseh ya:)..hurmm....itu jer ya..kalo adew aku nk story agy aku bgtau tau..he3..thankz mndngar:)

        hurmm...lega ty aku..sahabat da smpai umah:)snng aty aku...alhamdulillah:):):)....risau tadi..skrg da ok:)syukur sumer slamat...:)

shabat baru

salam...
dear izreen..

      dgr la nie..ary nie aku bersyukur coz dpt kwn baru..ko tau batapa aku gembiranya...seronok kan kiter biler adew org yg nk sudi berkawan ngan kiter...raser cam dapat hadiah lak..aku arap persahbatan ni akan kekal..insyaallah..btol la org kater berkawan bier beribu:):)..aku sokong..he3...
tadi aku adew tanya akk ku psl arab..aku mmg cuak sgt..aku kn lemah sesangat2 arab..aku mntak nasihat dier cam ner nkwat..lega adew kak ku...raser epy lak aty nie...kurang ckit la..raser takowt..wlaupn stay ader...he3terima kaseh  akk...


       lagi satu ,izreen ko x kesian kan aku kew..mata aku nie..makin teruk..x elok2 agy..da la skrg time cuti,nasib aku la..cuti ni ddk umah jer...cian kat sahabat aku ajk aku tman dier..tapi aku x leh coz mata aku ni bngkak sgt2..atoyai..tapi nasib esok insyaallah dier g gak..arap2 dier o:) risau lak..hurmmmm.hah nasib kwn dier nk teman..alhamdulillah...risau tad dier g sorg2...dier da la kecik jer..he3...

       konklusinya...ary nie..epy bagi aku..he3...terima kaseh sumer:)

Tuesday, March 17, 2009

rnungkan..hurmmmm

'Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu'

hidupku

Kau, Kawan, Sahabat & Teman
Album : Tika Itu
Munsyid : Unic
http://liriknasyid.com


Ketika mula bertemu
Terasa bagai telah lama bersua
Kau sambut hulur tanganku
Bertegur sapa penuh mesra

Masa terus berlalu
Dan kita tetap seiringan berjalan
Menempuh onak liku
Lalui semua suka dan duka bersama

Biarlah apapun rahsia
Dan kelemahanmu tetap engkau temanku

Riangnya saat kita ketawa
Asyik senda dan bercerita
Walau sesekali pandangan kita berbeza
Andainya tetap serupa

Adakalanya kita juga saling terluka
Namun di akhirnya kita tetap bersama

Dan kini dipisahkan dua benua
Saling mengejar cita
Tak pernah kulupakan 
Detik yang indah bersamamu temanku

Huuuu....aaaaa.....

(ulang dari mula)

Kuasti suatu masa
Engkau dan aku kan bertemu semula
Kembali menjalinkan detik nan indah
Untuk kenangan bersama


lagu nie...ade kna mngena ngan idup..hurmmm
salam...
dear izreen....


     huhu kpala byk pusing la ini ary...ibu ngan ayh kuar adew hal..so kna jaga adek2 yg kuat nangis..huhuhuhu pusing2....nasib yg sorg 2 baru balik enjek so snyap ckit.hahaha..hurmmmmm...ape yer nk cakap...hah smlm dgr la tgk citer antu best gler...dier adw 3 citer..citer pertama mmg best gler2..wak2 nk tido klakar adek aku alia pnakut sgt2..hahahhah...katil bkn main besar nk gak tido rapat2 ngan aku...hwhwahwahwa.....lagi satu smlm hahahahahhahahaha..aku terantar msj sengall kat sorg bdk nie.abis dier marah aku .hahahahah...tapi btol la bila aku bacer msj yg aku antar 2 seram gak kan.hahahahahhah sengal tol la aku nie.....lag satu smlm x puas aty la..smlm aku wat akaun adew ygaku x paham....x tau nk tanya saper..arghhh...bngangnya...huhu....nasib2  hah!yehyeh dgr2 adew berita best nk gtau..ary khamis nie kalo x adew aral melintang akk aku(kak yana) nk dtg umah aku...wah bestnya...he3...agy satu myb ary sabtu aku nk g umah adek aku (chatol) bgs gler mak dier kwn ayh aku...hari 2 wak2 ausyatul sakit aku borak ngan mak dier..mak dier bgtau alamat pnuh aisyatul..bgskan..tah ar..tetiber aku raser wndu gler 2kat dier..x tau naper...hope aku dpt jmper dier..:):):)insyaallah..amin.......

Monday, March 16, 2009

Bila engkau memandang segalanya dari tuhanmu,yg mncipta segalanya,yg menimpakanujian,yg mnjadikan sakit hati,yg membuatkan keinginanmu terhalang,serta mnyusahkan hidupmu,pasti akn damailahhatimu kerana masakan ALLAH sngaja mntakdirkan segalanya utk sesuatu yg sia2,bkn ALLAH x tau deritanya hidupmu,retakannya hatimu,tp mngkin itulah ygDIA mahu keranaDIA tahu hati yg sebeginilah yg selalunya lunak dan mudahutk dekat dan akrab denganNYA...

      thankz kpd sahabat yg sent msj nie......:)

hurmmmmmmm

Cinta dan Benci
Album : Kembara Cinta
Munsyid : Saujana
http://liriknasyid.com


Cintailah insan kau kasihi 
Dengan sekadarnya 
Kerana kelak engkau mungkin 
Akan membencinya pula 
Cintailah sekadarnya 

Cintailah insan kau kasihi 
Dengan sekadarnya 
Kerana kelak engkau mungkin 
Akan membencinya pula 
Cintailah sekadarnya 

Bencilah manusia kau musuhi 
Dengan seadanya 
Kerana kelak engkau mungkin 
Akan menyintainya pula 
Bencilah seadanya 

Bencilah manusia kau musuhi 
Dengan seadanya 
Kerana kelak engkau mungkin 
Akan menyintainya pula 
Bencilah seadanya

luahan perasaan.........aty sakit

salam...
dear izreen...

    tetiber aku terfikir knaper prlu aku sedeh kan...aku raser cam org tah aper2 lak...ha2...
ala aku patutnya bersyukur coz aku ader family yg amik berat sgt psl aku...naper la aku nk pikir bnda2 remeh nikan ...aper la aku nie..lawaklah...skrg aku nk wat cam nie....saper yg sdar aku ada aku pn akn hargai dier..tapi kalo yg x pnah anggap aku aper2...ske aty la....x gne aku kejar2 bnda yg x mungkin dpt..buang maser...hurmmm....hati aku sakit sgt...x pnah la aku raser sesakit nie....tah la..aku arap pas aku tulis nie fikiran aku tenang ckit....tapi aku nk mntak maaf kat sumer yg sakit aty ngan aku..arap maafkan sumer slh aku...x dew niat nk wat org bnci just nk wat yg terbaik...tapi tau x kan pnah org paham aku..its ok...

Sunday, March 15, 2009

sahabat..khas buat semua sahabat..

Akrab Persahabatan
Album : 
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com


Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua

Seerat simpulan yang tidak terbuka
Seteguh langit tinggi menongkah dunia
Kita mengharung badai atas nama
Kasih insan bersaudara

Buang yang keruh ambil yang jernih
Dendam hasad dengki mestilah dijauhi
Marilah contohilah Rasullulah
Di dalam bersahabat
Ukhuwah dan mahabbah kita jalinkan
Bina keharmonian

Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua

Saturday, March 14, 2009

miss samer seseorg...

salam.....
dear izreen......

      hype...lama x borak ngan ko kan..msti ko miss aku kn.hurmm...mnggu nie cuti sminggu lamernya...cam bosan pn ader..ko tau x aku ader miss sgt kat sorg dak nie..walaupun tadi baru jmper tapi raser cam da lamer x jmper..sbnarnya aku bnggung ngan diri aku,aku pn x tau naper .cam nie lah aku terus terang aku ader syg ngan sorg bdk nie,.tapi dier da ader akk angkat n kwn2 yg syg sgt kat dier..so aku raser aku ni nothing pada dier..tah la..skrg kpala aku ngah agak serabut...x pe ar...aku doakan dier sntiasa epy ngan org2 yg sayang dier..insyallah..tapi aper yg aku nk dier tau..aku sntiasa ader utk dier pada bila2 maser n aku x pnah mnyesal coz dpt knal ngan dier..k la....dear izreen aku arap bdak 2 x kan luperkn aku coz aku mmg x kn luper dier..

Monday, March 9, 2009

balik hostel....

salam....
dear izreen....

  key daaa...aku d nk balik hostel..jmper mnggu dpn tau...salam
Doa Perpisahan
Album : Teman Sejati
Munsyid : Brothers
http://liriknasyid.com


Pertemuan kita di suatu hari
Menitikkan ukhuwah yang sejati
Bersyukurku kehadap Illahi
Di atas jalinan yang suci

Namun kini perpisahan yang terjadi
Dugaan yang menimpa diri
Bersabarlah diatas suratan
Kutetap pergi jua

Kan kuutuskan salam ingatanku
Dalam doa kudusku sepanjang waktu
Ya Alloh bantulah hamba-Mu

Mencari hidayah dari pada-Mu
Dalam mendidikan kesabaranku
Ya Alloh tabahkan hati hamba-Mu
Diatas perpisahan ini

O.. uwo.. ho..

Teman betapa pilunya hatiku
Menghadapi perpisahan ini
Pahit manis perjuangan
Telah kita rasa bersama
Semoga Allah meredhoi
Persahabatan dan perpisahan ini
Teruskan perjuangan

Kan kuutuskan salam ingatanku
Dalam doa kudusku sepanjang waktu
Ya Alloh bantulah hamba-Mu

Senyuman yang tersirat di bibirmu
Menjadi ingatan setiap waktu
Tanda kemesraan bersimpul padu
Kenangku di dalam doamu
Semoga... Tuhan berkatimu

Oo.. ho.. o...

pnyejuk hatiku:)

kadang2 ALLAH hilangkan sekejap matahari,kemudian dia datangkan pula ribut kilat,.....puas kiter mnagis mncari matahari kiter...rupa-rupanya ALLAH hndak hadiahkan kiter pelangi yg indah!:)

renungkan lah....

salam...
dear izreen..
   ku minta pada tuhan,stangkai bunga segar,
   dia bagi kaktus berduri,
   ku minta kupu,diberi ulat bulu,
   ku sedih dan kecewa...............................................
   namun kemudian.....kaktus e2 berbunga,indah skali....
   dan ulat itu pn mnjadi kupu2 yg amat cantik...
   itulah jalan tuhan,indah pada masanya.......
   tuhan x bagi apa yg kiter harapkan....
   tp dier bagi apa yg kiter perlukan.......
   kdg2 kiter sedih,kecewa,terluka.....
   tapi diatas,
dia sedang mngatur yg terbaik dalam kehidupan kiter........

dah nk balik hostel



salam...
dear izreen..
hari nie aku da nk balik hostel..dalam kul 3 or kul 4..risau la..aku pn x tau naper.aku arap balik ni aku dpt ubah apa yg patut diubah.doakan aku tau.aku nk jadi semua yg terbaik diantara yg terbaik aku arap sgt aku dpt jadi plajar yg cemerlang..insyaallah amin..adus takowt takowt..jgn la aku leka agy..da bulan 3 sekejap jer masa berlalu..tapi aku raser blom ready sepenuhnya..ader kah aku masih sempat?yup aku bole tapi aku kna berusaha sungguh..amiera tolonglah jgn kuar dari landasan matlamat ko..hurmmmmm.....

first skali,balik nie aku nk ubah sumer tntang sikap aku,aku nk jadi kp yg terbaik n dihormati,cukuplah kesalahan yg ku wat utk 3 bulan nie..wlaupun dalam sedar x sedar tapi aku raser bersalah sgt kat sumer org..patutnya aku kasi contoh yg terbaik.tapi aku lak yg wat salah.mmg aku sendiri x caya ngan diri aku skrag..tapi aku harap aku boleh hadapi segala dugaan yg bakal datang insyaallah amin.....

n aku arap aku sedar matlamat aku disekolah..first aku dpt jadi plajar yg cemerlang untuk dapat 11A1 spm 2009 bagi capai cita2 aku tuk jadi PEGUAM SYARIAH n dapat jalankan tanggungjawab dgn sempurna n jadi ketua yg disegani n jadi role model tuk sumer plajar..insyaallah...amin..:)

k la .dear izreen thankz ko ader..ko lah tmpat aku mngadu sumer..he3..epy tol..tima kaceh ya..:)

Sunday, March 8, 2009

HaRi niE...
















salam...
dear izreen..

ary nie aku satu ary kuar..pagi tadi g umah org kawin .mmg bosan gler ar.tapi nasib baik x lama sgt .not bad la..hurmmm pas2 g lawat adek aku yg skool kat smmaiwp..jap...miss gler samer dier la.cian oo dier x balik mnggu nie so aku yg mals nk kuar nie pn pg ar gak smata mata nk iburkan aty adek aku..


haha pas balik 2 aku cakap ngan ayh aku nk g umah kawan.mmg sayang gler ar kat ayh aku dier kasi gak ahhirnya...wlaupun skjap bolelah ar .epy la gak...g umah my new fwen.dier nie mmg baik la seronok gler dpt stay ngan dier ..x la lamer maner dari kul 5.30 smpai kul 8.30 pm..adus...skjap gler..tapi nasib bole jmper kat hostel nanti..hahahahahahahahaha..comel btol kita org ni kan padahal ddk kat hostel bole jmper,, nk gak jmper kat umah..

hah sblum aku luper ko nak tau x .wak2 g umah org kawin kan dpt bunga telor kan.tapi sesenang aty jer telo 2 pcah kat dalam beg aku mmg bngang gler2 la...abis beg kesayanggan aku bau telo..da la kuat gler...busuk2...sedeyh gler...nasib baik bole basuh..mmg malang la nasib ary nie...tapi dlm malang2 pn ada yg epy..he3...key la dear izreen aku nk madi dulu.da bau telor kat aku...bucuk gler...bye salam..2 mke bngang aku...sbb telo nyer pasal..hwahwahwa..key daaaaaa

BorInk GleR...

hurmmmm.....bosan nyer..

KenDuRi kaHwiN...

salam..dear izreen ..ary nie aku kna follow ibu ngah ayh g umah kawin..adus malas nyer....da la mmg x ske nk kuar2 nie..tapi disebabkan adek aku alia nk jmper.so kna g gak la coz sian dier mnggu nie hostel dier x balik..aku pn miss sgt samer dier..nk x nak ikowt je ar..hah agy 1 best la smlm ader org ske msj org kasi..wah terharunya.cayunk bangat..k la doakan la aku x mati kebosanan nanti:p:p..key daaaaaaaaa

Saturday, March 7, 2009

insaf..

assalamualaikum...dear izreen
hurmmmm
dalam mnggu nie aku raser bersalah sgt...coz aku x dpt nk jalankan tnggungjawab aku sbgai ketua pngawas skool n arama dgn baik...tah ar..
aku raser cam leka ckit...tapi aku x tau naper..aku raser bersalah ngan sumer org n cikgu..termasuk diri aku sndiri.......tapi aku harap sgt aku bole tebus balik sumer nie..aku nk jadi ketua yg baik....tapi walaupn aku ader byk prob aku bersyukur coz thn ni aku dpt knal ngan sorg plajar baru yg aku da anggap mcm adek aku.nama dier ily izreen..dier ni mmg nampak cool tapi sifat dier.mnjer sgt..baik sumerla.dier jer yg wat aku epy tuk stay n dgr prob aku.tah la..aku takowt la aku pn x tau naper...mmg risau bangat.......hurm..
tapia k epy coz mlm tadi aku ader maser tuk stay ngan ily...mmg epy sesangat2 la...hurm okey la cukup tuk ary nie..