Followers

Friday, May 18, 2012

I.N.F.O.T.A.M.B.A.H.A.N

anugerah dekan sem3 2012
salam..hype dear izreen..ok ni ader sikit info tambahan kepada kekawan sumer..lelebih lagi utk adik2 yang bakal masuk ke alam universiti.matrix or fom 6 dan sebagainya...info ni walaupun sikit tapi sgt berguna utk kita sumer...dgn membuat 5 perkara ni jer..insyaALLAH...kita akan tergolong dalam kalangan org2 yang cemerlang ..bukan saja dari segi akademmik.malahan sahsiah..akhlak dan aktiviti2 luar..dan ia jga dapat mmbantu kita lebih berfikiran matang bagi menghadapi masalah2 yang mendatang.untuk menjadi insan yang cmerlang kita pertama sekali kna elakan diri kita dari terjebak dgn perkara2 negatif yang akan membuat kita lari dari visi kita....ok..so kita samer2 adaptasikan ini dlm kehidupan kita sebagai seorg pelajr..insyaALLAH..kita akan sama2 berjya..renung2kan dan selamat beramal..he3..bye..salam

BAGAIMANA ANDA BOLEH MENGHALANG DIRI ANDA DARI TERJEBAK DALAM PERKARA YANG NEGATIF.

1. Libatkan diri anda dengan kegiatan sukan yang menyeronokkan anda, seperti bermain bola sepak, renang, joging dan lain-lain.

2. Ambil bahagian dalam aktiviti sukarelawan seperti pertubuhan belia, persatuan penduduk, kelab di universiti anda (seperti Kelab Pembimbing Rakan Siswa).


3. Berkawan dengan rakan-rakan yang ada wawasan untuk berjaya.

4. Lakukan aktiviti sukarelawan seperti membersih kawasan taman, melakukan kerja-kerja amal di rumah anak yatim dan rumah orang tua. Lakukan aktivit keluarga angkat di kampung, membersih kawasan masjid dan surau, menjalankan kelas-kelas bimbingan kepada pelajar sekolah rendah dan menengah.

5. Jadikan pensyarah anda sebagai pakar rujuk, hormati pensyarah anda, jangan keji mereka
.

majlis anugerah dekan sem3.di hotel equtorial melaka.

p/s:pelajar yang cemerlang aderlah pelajar yang bijak mengatasi segala masalah yang mendatang dgn bijak dan sabar..mereka bukan la org yang sempurna tapi mereka sentiasa belajar dan berusaha untuk menjadi insan yang sempurna.jadi kawan2 ingat gagal sekali bukan gagal selamanya..semuanya letak pada diri kita sendiri utk menentukan nasib kita pada masa akan datang..sama2 renungkan dan selamat beramal..peace yowww..:)


kelebihan S.E.N.Y.U.M





salam.hype dear izreen..ni ader pengetahuan yang ak nk share ngan korg..tentang senyum.korg suke senyum x?he3...senyum tu x semestinya senym lebar hingga ke telinga..dier depends pada korg cara korg senyum tu..janji senyuman itu iklas dari hati yang murni..bukan senyum perli..he3...ok jom kita baca sama2.

Senyum mungkin bagi kita adalah hal yang sederhana dan mudah, cukup menarik sudut bibir ke arah samping dan menampakkan gigi. Namun tidak sesederhana itu, kadang tersenyum saat-saat tertentu sangatlah sulit. Terlebih jika kita tidak “mood” untuk tersenyum.Senyum mempunyai hubungan erat dengan karakter seseorang, karena tidak sedikit ditemukan sifat individu yang “murah senyum”. Senyum banyak dikaitkan dengan perasaan hati, kondisi jiwa dan mood. Senyum dapat mempengaruhi kesehatan, tingkat stres dan daya tarik kita. Senyum juga dipercaya sebagai salah satu jalan jika ingin awet muda. Senyum diketahui mempunyai manfaat untuk kesehatan, di antaranya yaitu :
  1. Senyum membuat kita lebih menarik. Kita akan selalu tertarik pada orang yang selalu tersenyum. Orang yang selalu tersenyum punya daya tarik tersendiri. Wajah yang berkerut, cemberut, membuat orang menjauh dari kita , tetapi sebaliknya senyum bisa membuat mereka tertarik.
  2. Senyum mengubah mood kita. Ketika kita merasa jatuh atau “down” cobalah untuk tersenyum. Mungkin saja mood kita akan berubah menjadi lebih baik.
  3. Senyum dapat merangsang orang lain tersenyum. Ketika seseorang tersenyum maka senyum tersebut akan membuat suasana menjadi lebih cerah, mengubah mood orang lain yang ada disekitarnya dan membuat semua orang menjadi senang.Seringlah tersenyum maka anda akan disukai oleh banyak orang.
  4. Senyum dapat mengurangkan stres. Stres secara nyata dapat muncul di wajah anda. Senyum membantu mencegah kesan bahwa kita sebenarnya sedang lelah atau merasa “down”. Jika anda sedang stres cubalah untuk tersenyum, maka stres anda akan berkurang dan anda akan merasa lebih baik untuk membuat langkah selanjutnya.
  5. Senyum meningkatkan sistem imun (kekebalan) tubuh anda. Senyum dapat membantu kerja imun tubuh agar dapat bekerja dengan baik. Ketika anda tersenyum, fungsi imun meningkatkan kemungkinan anda menjadi lebih rileks.
  6. Senyum mengeluarkan endorphins (pereda rasa sakit secara alami) dan serotonin. Beberapa studi telah menunjukkan bahwa senyum dapat merangsang pengeluaran endorphin, pereda rasa sakit yang alami, serta serotonin. Senyum memang obat yang alami.
  7. Senyum dapat melenturkan kulit wajah dan membuat anda terlihat lebih muda. Otot-otot yang digunakan untuk tersenyum ikut membuat anda terlihat lebih muda. Jika anda ingin sesuatu yang beda, maka berikan senyum anda sepanjang hari, maka anda akan terlihat lebih muda dan merasa lebih baik.
  8. Senyum membuat anda tampak sukses. Orang yang tersenyum terlihat lebih percaya diri dalam menjalani hidup.
  9. Senyum membuat anda tetap positif. Senyumlah! Lalu sekarang cubalah berpikir sesuatu yang negatif tanpa berhenti tersenyum.

D.A.K.K.E.LA.S.S.E.M.1-4

group kesayangan ak.he3..group project ni dari sem 2 smpai la sem 4.
salam
hype..dear izreen..oit..hari ni nk post pasl ape ya..he3..ok la today ak nk ckp..ak windu kat kekawan ak kat u..so post kali ni ak nk ucapkan tahniah kepada semua dak kelaas ak 4b atas keputusan yang cemerlang..hope last sem kita kali ni akan lebih sama2 berjya ok..jumpa bulan 6 ni..yang kejer tu..kejer leklok .kumpul duit byk2..sem depan kita sumer dah jadi bujang..he3...ok..k la itu jer..SYABAS N TAHNIAH..





beginilah kitaorg sumer.kalo x masuk kelas lagi or tunggu lec..mmg cari kejer la kan..da tu plak dak kelas ak mmg xleh nmpak camera..mulalah posing masing2..he3.papepown kelas ni terbaik..dari sem1 smpai la sekarang..sentiasa terbaikkk..ak doakan kita sumer berjya ya:)...jumpa nanti...

sahabat,,
Ku sambut dengan seribu penghargaan,
Agar kita menjadi insan berilmu,
Dan pembela nasib masa depan,
Hatimu perlu cekal dan tabah,
Sesabar ibu mendewasakanmu,
Jiwamu perlu subur dengan iman,
hijau bumi tuhan,
Kita diajar cintakan kematian,
Bagai musuh kita cintakan kehidupan,
Maka dibawah langit biru ini,
Kita mengenal erti sebuah kehidupan,
Sahabat-sahabatku engkaulah harapan,
Untuk menjadi pemimpin masa hadapan,
Sebagai satu contoh akan kejayaan,
Masa depanmu mesti kau merdekakan.

Thursday, May 17, 2012

PART TIME KEJER:)

salam
hype
he3..ok post kali ni x byk maner pown..just nk tunjuk tempat kejer ak.he3..ak dah kejer kat sini dah 3 minggu..dan ak enjoy keje kat tempat ni..coz bos dier baik n dier ajar ak kemahiran tambahan.he3..so korg2 yang tinggal kat berhampiran jemput2 la dtng kt BAHULU TOK kat setiawangsa..jj aeon kat bahagian arena..raser la bahulu sy buat..kalo panas2 mmg sedappppp.bahulu tok ni lain dari bahulu lain..nak tau naper lain..dtg la cni..he3.x da kat tmpat lain hanya di AEON SETIAWANGSA...jemput datang ya..he3..ni gambar tempat kejer ak..sori r satu jer pic..nanti2 la ak update pic byk2 ya...k la nk siap2 gj kejer dulu...bye..salam

Arena Food Court, Jalan Taman Setiawangsa, AU2, Taman Keramat, Kuala Lumpur,Ampang

:)

Wednesday, May 16, 2012

SELAMAT HARI GURU

TEMA HARI GURU 2012: GURU INOVATIF MELONJAKKAN TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA


rasulullah saw bersabda, "apabila anak adam(manusia) eninggal dunia maka putuslah amalnya kecuali tiga perkara iaitu sedekah jariyah, ilmu yang bermanfaat dan anak soleh yang mendoakan untuknya."(HR.muslim)

daripada Abu umamah al-Bahili, Rasulullah SAW bersabda: sesungguhnya Allah, Malaikat dan Ahli(penduduk) langit dan bumi; hingga semut di dalam lubang dan juga ikan paus (meliputi seluruh haiwan di darat dan laut: mendoakan kebaikan atas orang yang mengajar perkara yang baik kepda manusia.


hype,dear izreen,,so today nk wishkan SELAMT HARI GURU kepda semua guru di malaysia ini..kesempatan ini sy ingin mengucapakan ribuan terima kasih kepd semua guru-guru. di sekolah kebangsaan setiawangsa,dan sekolah menengah kebangsaan puteri wilayah yang telah bersusah payah membekalkan ilmu kapda kami...semua..jasa cikgu2 semua sentiasa ader dihati kami dan xkan pernah kami lupa.kerana kamooo kami ader di tempat kami sekarang...sy mendoakan kesejahteraan yang baik utk semua guru -gru..insyaALLAH..aminnn....


diwaktu hati mu retak

Matamu menceritakan duka

Terkumpul dalam sebuah nestapa

Betapa payah menghulurkan madah

Terkadang ada nista yang menerjah

Pawana hati mu tetap tegar

Memahatkan ilmu tanpa sempadan

Suaramu kaku, namun semangatmu bak srikandi

Langkahmu longlai pun hasratmu tidak pernah pudar

Pada kanvas kehidupan yang penuh pancoraba

Kau pahatkan tekad

Buat bekalan generasi mudamu

Kau tinggalkan satu firasat

Dalam duka yang tidak pudar

Untuk sebuah harapan

Buat anak bangsamu

Kerana itu yg telah diamanahkan



Monday, May 14, 2012

MISSMYBF

salam
hype
dear izreen..he3..now we go next topik..he3..just wanna u knowww..ak winduuu gler ngan bff ak ni...huhuhu...biller r dier nk balikk key elll..rinduuu sgt..nk pelukkkkkkkk kuat2 kalo kau balik nanti..he3...ak harap dier dpt gaji banyak2 ..leh belanja ak kan..babe..sy doakan kamoo sentiasa kuat menghadapi dugaaan ya...sy sentiasa ader dgn awkkk..

time awk gembira,sy nk jadi org petama kongsi kegembiraan ngan awk

time awk sedih, sy nk jadi org petama kesat air mata awak

time awk lemah , sy nk jadi org petama pimpin awk

time awk marah, sy nk jadi org petama tenangkan awk.

time awk sunyi , sy nk jadi org petama yang menemani awk

time awk sakit,sy nk jadi org petama yang sentiasa ader dan mnjaga awk..


kawan sy sgt sykan awkk..hoper persahabatan kita akan kekal selamanya...ilove usomuchh..he3..kamoo ader lah sahabat sejati ak..yng sntiasa ader dgn ak..dan ak nk kau tau..ak xpnah bosan utk bercerita tentang kamoooo.....aper yang paling penting nk gtau..imiss u somuchhhhh kawannn..huhuhu.bila ingat kamo ak jadi sedih..coz kamo jauh disisi ku.huhu..namun walau jasad kau jauh..tapi fikiran ku sentiasa ingat tentang diri mu..muahhhhhhhhh...jaga diri ya..lagi 3 minggu jer kita nk jumpa..xsabar2..he3..

SKINMIERA
SY WINDU GLER SAMA KAMOO..


p/s:ilovesomuchhbabe.he3...syg kamooo glerx...jgn pnah tinggalkan ak ya babe..

Sunday, May 13, 2012

SELAMAT HARI IBU


salam..dear izreen
hypee...maaf la lama x jenguk kau kannn..huhu..sori r ak bz gler ngan kejer kan...so ary ni topik hangat per ya..he3..of course la..tentang HARI IBU..he3..sebenarnya bagi ak setiap hari ader la hari ibu...ak sgt sygkan emak ak..kerana dier lah segalanya bagi ak..ibu ak ader la superwoman n im very proud with her ...muahhhh...akk doakan emak dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..akk syg sgttttttttttttttttttttttttt emakkkk..I LOVE U SO MUCHHHHHHHH..tadi waktu ak kejer ak tgk ramai org kuar satu family makan ramai2 ..mybe celebrate hari ibu gak kan..sedih gak..coz ak kejer ary ni..huhuh..so b4 balik ak snggah kedai belikan kek coklat n hadiah utk my mom..baru baper ary lepas ak bagi hadiah..tapi tgk family lain kuar ramai2..jadi ak xpuas hati.jeles sebenarnya....hahaha..jadi ak belikan kek coklat..sedap.pppp..ibu mkn byk..suka tgk..he3..ibu ilove u..tanpa ibu siapalah akk..akak janji akan belajar bersungguh2..capai cita2 dan banggakan ibu dan ayh.. akak akan bahagiakan kamo berduaaaa dan x kan bagi ayh dan ibu susah lagi..:)..itu janji akk..

credit for:my beloved dad and mom.iloveusomuch!!!!

kasih mu ibu
tak mampu diungkap
tingginya tak mampu terjangkau
dalamnya tak mampu kuselami
namun kasihnya ibu
tak pernah mengharap balas
kerana kasihmu ibu
kasih sejati
kerana kasihmu ibu
kasih yang abadi